Solhverv & Stjernestøv

Pris: Kontakt os/Contact us
Tid: 60min

En eventyrlig Jul

“Årets hjul er endnu engang drejet en hel omgang, og fra det tiltagende mørke begynder vi at vende tilbage til længere og lysere dage. Mørkets magt over lyset synes altid, at have haft en særlig betydning for mennesker og samfund rundt omkring på jorden. Solhverv stammer fra oldnordisk og betyder "solvending" og vikingernes navn for solhverv var “jól”. Vintersolhverv er det tidspunkt på året, hvor dagene er kortest og nætterne er længst. Her samles vi i mørket - om bålet, ved pejsen, rundt om træet - og genfortæller gamle myter, fortryllende eventyr og evangeliet om julemiraklet.”

Dopplers indbyder til en eventyrlig julekoncert, hvor højt elskede fortællinger som H.C.Andersens Grantræet, Den lille pige med svovlstikkerne og Snedronningen i samspil med juleevangeliet indkredser højtidens budskab om håb, nærvær og næstekærlighed.

Dopplers er et performativt vokalensemble dirigeret af Astrid Vang-Pedersen. I Dopplers er fokus på, at skabe unikke koncertoplevelser med publikumsinddragelse og medrivende sceneoptræden i kraft af koreografier og fortælling. Dopplers komponerer selv en del af sit repertoire, der ofte bevæger sig i spændingsfeltet mellem flere genrer inspireret af folkemusik, viser og det mere populære.