NORD

Pris 2020: Kontakt os/Contact us
Tid: 60min

“Gennem de poetiske ord fra den første Danske sang, nedskrevet i runer for hundreder af år siden begiver vi os afsted et mytisk eventyr med naturens elementer og menneskets foranderlighed som omdrejningspunkt. En visuelt og dramatisk designet koncert udtrykt i særegne nordiske vokal-traditioner”

Med koncerten NORD ønsker vi at beskrive naturens og livets cyklus i en nordisk klangunivers. Musikken, der veksler mellem ensemblets originale kompositioner og folkemusik, knytter sig til naturelementerne: vand – ild – jord – luft og bringer os således året, såvel som årstiderne, rundt. Teksterne er på de nordiske sprog.

Dopplers er et performativt vokalensemble dirigeret af Astrid Vang-Pedersen. Ensemblet arbejder projektorienteret med vekslende besætninger, og har fokus på at skabe unikke koncertoplevelser med publikumsinddragelse og medrivende sceneoptræden i kraft af koreografier og fortælling. Dopplers komponerer selv en del af sit repertoire, der ofte bevæger sig i spændingsfeltet mellem flere genrer inspireret af folkemusik, viser og det mere populære.

I sommeren 2021 udgiver Dopplers Cd’en NORD med egne kompositioner samt folkemusik fra norden.


Program

Nordiske satser og ensemblets egne kompositioner om årstiderne og naturens elementer