Vær ikke ræd for mørket

Pris: Spørg for pris
Tid: 60min

Koncert med Vokalensemblet Dopplers og violinist Andreas Bernitt

Vokalensemblet Dopplers har i samarbejde med violinisten Andreas Bernitt skabt en stemningsfuld koncert, hvor stemmer og stryger smelter sammen i fortællingen om modsætningers indbyrdes afhængighed. I mørket kan lyset således virke klarere som digteren Erik Blomberg udtrykker det:

”Vär inte rädd för mörkrett, ty ljuset vilar där. Vi ser ju inga stjärnor där intet mörker är”.

Gennem et Nordisk inspireret program af bl.a. kunstnere som Carl Nielsen, Karin Rehnquist samt egne kompositioner inviterer vokalensemblet Dopplers & Andreas Bernitt således publikum med på en rejse gennem sorg og glæde, død og liv, stilstand og bevægelse i en samlet hyldest til lyset der hviler i mørket, og som vi drages mod.

Dopplers er et performativt vokalensemble dirigeret af Astrid Vang-Pedersen. Ensemblet arbejder projektorienteret med vekslende besætninger, og har fokus på at skabe unikke koncertoplevelser med publikumsinddragelse og medrivende sceneoptræden i kraft af koreografier og fortælling. Dopplers komponerer selv en del af sit repertoire, der ofte bevæger sig i spændingsfeltet mellem flere genrer inspireret af folkemusik, viser og det mere populære.

Andreas Bernitt er uddannet violinist og bratschist fra solistklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Bernitt er indbegrebet af en moderne musiker. Altid opmærksom på det performative element i sin musikalske optræden med en mange-facetteret kunne på et højt kunstnerisk niveau. Han er ukonventionel i sin stil, legende og idérig, men samtidig en erfaren og ambitiøs musikalsk formidler og historiefortæller.