Forårsfornemmelser - Før Nattergalen Galer

Dopplers // Tagmose
Premiere Foråret 2024

Pris: Kontakt os/Contact us
Tid: 60min

Forårsfornemmelser - Før Nattergalen Galer

Allerede fra den første spire gennembryder den frosne muld vækkes vores forårsfornemmelser. Denne kontrastfyldte tid, hvor lyset gradvist overvinder mørket, hvor fuglestemmerne indvarsler det der skal komme og hvor processerne i jorden tager fart griber os om hjertet. Vi mærker livets urkraft, naturens cyklus og vi længes mod den, opsluges af den, som en altfortærende forelskelse, der lader os mærke, at vi er i live. Men vi har travlt, for før vi har set os om, står alt omkring os i fuldt flor, fuglene synger i kor og sommeren gør sit indtog.

“Før nattergalen galer” er en koncert om forårets kraft, om at gribe nuet og lade sig bære med på forvandlingens vinger, mens tid er.

Ved koncerten fremføres vinter-værket Det der var og er af komponist Pernille Sejlund og et helt nyt forårs-værk komponeret af komponist Lil Lacy. Begge værker er dedikeret til Dopplers // Tagmose og støttet af Statens Kunstfond. Desuden præsenteres værker af Carl Nielsen, Tjajkovskij, Couperin, Ravel samt vokalensemblets egne kompositioner.

Artisterne

Dopplers // Tagmose består af vokalensemblet Dopplers, ledet af Astrid Vang-Pedersen og den klassiske pianist Cæcilie Tagmose. De 8 sangere i Dopplers arbejder scenisk og vokalt eksperimenterende både genremæssigt og performativt, ligesom Cæcilie Tagmose er kendt for sit virtuose og konceptuelle stærke solistiske udtryk. Sammen udfolder de et klangunivers, hvor stemmer og instrument spiller ligeværdigt og overraskende sammen, og hvor publikums oplevelse i centrum.